All 4 Basket

Cupa AJB: ”sferturi”

CUPA-SFERTURI

Noul an debutează în forță pentru baschetul județean din Cluj, primele jocuri fiind cele din Cupa Asociației Județene de Baschet.

Conform tragerii la sorți, ce a avut loc în luna noiembrie a anului trecut, s-au stabilit adversarele din faza sferturilor de finală, după cum urmează:

 • Run & Gun – No Name
 • Babeș – We Sparta
 • Niște Băieți – Schmac
 • Mad Villains – Napoca Dolphins

Vă propunem să aruncăm o privire asupra celor patru ”duble” ce vor stabili semifinalistele competiției. Este importantă poziția ocupată în prima parte a sezonului din Campionatul Județean 3PillarGlobal, căci ne putem da seama de obiectivele fiecărei echipe, de forța și forma arătată. Desigur, într-o competiție de tip knock-out cum este Cupa, întotdeauna este loc de surprize.

Primul duel opune ocupantele locurilor 7 și 2 la finele turului Campionatului Județean 3PillarGlobal. Menționăm, așadar, că în turul campionatului, No Name a învins Run & Gun cu 95-82. Cele două echipe au stabilit de comun acord inversarea turului cu returul, astfel că primul meci se va juca în BTarena, Sala B, luni, 7 ianuarie, cu începere de la ora 21. Returul se va disputa în 15 ianuarie, în Sala ”Vaida Voevod”, cu începere de la ora 20.30.

Cel de-al doilea eliminatoriu opune echipele Babeș și We Sparta, formații despărțite de două puncte în clasamentul la zi al campionatului. Babeș a încheiat turul pe ultima poziție a podiumului, în timp ce We Sparta este pe locul 6, la egalitate de puncte cu locurile 4 și 5. Dacă, însă, este să luăm în calcul meciul direct dintre cele două combatante, disputat la mijlocul lunii decembrie în chiar ultima etapă a campionatului, diferența dintre cele două echipe este mare. Babeș s-a impus cu 135-79, record de puncte marcate în actualul sezon, însă trebuie să ținem cont de faptul că We Sparta a abordat meciul cu doar cinci jucători pe foaie.

A treia confruntare este între Niște Băieți, ocupanta locului 4 la finalul turului și Schmac, lanterna roșie a CJB 3PillarGlobal. Meciul de campionat dintre cele două a avut loc tot în luna decembrie, Niște Băieți impunându-se cu 85-69, beneficiind din plin de ziua de grație a lui Paul-Sebastian Dan, care a înscris șapte aruncări de dincolo de semicerc. Așadar, temă de casă pentru Schmac: opriți-l pe Dan!

Ultima împerechere din sferturile Cupei este între Mad Villains, locul 5 la finele turului campionatului și liderul la zi, Napoca Dolphins. Cele două echipe s-au întâlnit în runda a 4-a, câștig de cauză având ”delfinii”, care s-au impus cu 74-52. Meciul a fost, însă, o luptă ”la sânge”, cu bandajele aferente cu tot, doar primul sfert fiind unul dezechilibrat.

Programul celor două manșe este următorul:

 • Sferturi – tur:
  • No Name – Run & Gun 105-79
  • *Babeș – We Sparta, Sala “Gheorghe Roman”, vineri, 11.1.2019, ora 21:00
  • Niște Băieți – Schmac, Sala LIA, joi, 10.1.2019, ora 21:00
  • Mad Villains – Napoca Dolphins, BTarena, Sala B, duminică, 13.1.2019, ora 18:30
 • Sferturi – retur:
  • *Run & Gun – No Name, BTarena, Sala B, luni, 14.1.2019, ora 21:00
  • We Sparta – Babeș, Sala ”Constructorul”, duminică, 20.1.2019, ora 18:30
  • Schmac – Niște Băieți, Sala ”Horia Demian”, joi, 17.1.2019, ora 20:30
  • Napoca Dolphins – Mad Villains, Sala ”Horia Demian”, luni, 14.1.2019, ora 21:30

Câștigătoarele manșelor se vor califica în semifinale, această fază urmând a se disputa tot în sistem tur-retur.

Notă: Este posibil să apară modificări în datele de disputare ale meciurilor, le vom comunica din timp. Meciurile notate cu * au data sau locația de disputare modificată.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply