All 4 Basket

Babeș

cover-babes

Echipa Babeș Cluj a fost înființată în anul 2010, după dezafilierea echipei BC Gladiator.

Majoritatea jucătorilor au format echipa Babeș Cluj: Sergiu Popa, Darius Rosian, Szoke Karoly, Vizi Sandor și Claudiu Mihaiu. Echipei s-au alăturat Marius Craciun și Jucan Tudor, fostul căpitan al U-Banca Transilvania.
Prima denumire a echipei a fost Vertigo, dar după trei ani numele a fost schimbat în Babeș Cluj.

De-a lungul istoriei sale, Babeș Cluj a câștigat patru trofee (trei campionate și o cupă), fiind în permanență o candidată serioasă la titlu.

Cei care de ani buni se ocupă de destinele echipei sunt Karoly Szoke și Andrei Berariu, ultimul dintre ei părăsind, însă, în această vară gruparea.
Majoritatea jucătorilor sunt sportivi fără juniorat, ei practicând streetball la nivel competițional, având de altfel numeroase trofee la activ. Este important de menționat unul dintre cel mai buni shooteri ai Clujului, Sandor Vizi, care are numeroase trofee câștigate atât în țară, cât și în străinatăte, la concursuri de aruncări de 3 puncte și streetball. Pentru mai multe detalii click AICI.
Față de sezonul trecut, s-au consemnat mai multe modificări în lot. La capitolul plecări îi consemnăm, așadar, pe Andrei Berariu și Carmin Popa, în locul lor fiind transferați Ștefan Ududec și Morad Dahra.
Babeș Cluj joacă în echipament gri-portocaliu, iar lotul înscris pentru ediția 2019-2020 a Campionatului Județean de Baschet este format din: Darius Roșian, Sergiu Popa, Sandor Vizi, Karoly Szoke, Ștefan Ududec, Morad Dahra, Vlad Florin Motoc, Traian Augustin Baciu, Claudiu Mihaiu, Tudor Jucan, Ionuț Tudor Iușan, Marius Crăciun.
Spre deosebire de anul trecut, meciurile de pe teren propriu s-au mutat din Parcul Babeș în Sala Sporturilor ”Horia Demian”.