All 4 Basket

CJB: Final de tur

cover-cjb

Campionatul Județean de Baschet ediția 2019-2020 a ajuns la jumătatea sezonului regulat, fiecare dintre participante întâlnindu-se o dată cu ceilalți competitori. Un moment bun, așadar, pentru câteva concluzii.

De departe, ce mai mare surpriză o constituie evoluția campioanei en-titre Babeș, care a evitat la mustață clasarea pe ultimul loc la finele turului. Începutul de campionat a fost dezastruos pentru Szoke & compania: dușul rece provocat de eșecul în fața Run&Gun a fost urmat de forfait-ul cu Dolphins, un meci cu multe evenimente, apoi alt meci nu tocmai limpede încheiat cu forfait, de această dată al adversarului, pentru ca Armageddon Gilău să pună capac cu un neverosimil 80-63 în etapa a 6-a. Lipsiți de cel mai bun jucător al sezonului trecut, MVP-ul Marius Crăciun, dar și de Vizi Șandor, Roșian și compania au reușit să strângă rândurile în ultimele două restanțe disputate și să scape in extremis de lanterna roșie.

Tot la capitolul surprize neplăcute consemnăm evoluția oscilantă a vedetelor de la No Name. Au învins clar pe Schmac, însă au scăpat ca prin urechile acului de rușine în meciul cu Armageddon, câștigat în ultimele secunde, au învins greu pe Niște Băieți și Run & Gun, pentru ca să cedeze cât se poate de clar cu Dolphins și Babeș, singurii adversari cu pretenții la titlu.

Că este o ediție nebună de campionat ne-au convins și celelalte combatante, cu liderul la zi, Napoca Dolphins, în frunte. ”Delfinii” au beneficiat de forfait în meciul cu Babeș, însă le-au tremurat picioarele la meciul cu Armageddon, câștigat la limită, și au capotat în fața celor de la Run & Gun. Însă au rezistat eroic și s-au bucurat de eșecul No Name în restanța cu Babeș pentru a termina turul pe prima poziție.

Armageddon Gilău și Run & Gun sunt surprizele plăcute ale turului, ambele echipe au un cinstit 3/3 la capitolul victorii / înfrângeri, însă ambele au pierdut la mustață câte o oportunitate de a avea un record mai bun. Ceea ce dă speranțe pentru un retur cel puțin la fel de palpitant.

În fine, Niște Băieți și Schmac au arătat că pot produce oricând surprize, au avut parte de meciuri consistente, dar și de eșecuri lamentabile.

Va reuși Babeș să urce în clasament în perspectiva Play-Off-ului, cum se va tranșa lupta între Dolphins și No Name pentru primul loc, pot Run & Gun și Armageddon să facă pasul în semifinale sau Schmac și Niște Băieți să adune noi victorii? Sunt întrebări la care vă invităm să aflăm împreună răspunsul în următoarele două luni!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply