All 4 Basket

Napoca Dolphins

cover-dolphins

Echipa Napoca Dolphins a fost înființată în anul 1995 de către un grup de prieteni din Grigorescu.

La inceput s-a numit Flip Orlando, dar, după doi ani, a fost redenumită Napoca Dolphins. Este cea mai longevivă echipă din Campionatul Județean, anul acesta înscriindu-se pentru a 24-a oară în competiție!
Dintre membrii fondatori, doar Ovidiu Cărbune și Sergiu Muntean mai fac parte din lot, dar majoritatea componenților sunt ”delphini” de peste 10-15 ani.

De-a lungul istoriei, Napoca Dolphins a câștigat numeroase trofee, fiind în permanență o candidată serioasă la poziționarea pe podium.

Cei care de ani buni se ocupă de destinele echipei sunt George Mihăilescu și Sergiu Muntean.
Majoritatea jucătorilor sunt foști sportivi de performanță, campioni naționali cu grupele de juniori ale cluburilor din Cluj: CSȘ Viitorul, U-BT etc.
Vedetele echipei sunt foști jucători de primă ligă sau din campionate externe, cum ar fi Flavius Lăpuște sau Ionuț Mocanu. Alături de ei au mai jucat la Napoca Dolphins Răzvan Cenean, Tudor Dumitrescu, Miljan Medved (Meda), Alex Pop.
Pasiunea pentru baschet, respectul pentru adversari și coechipieri, prietenia și plăcerea de a juca au fost ancorele care au asigurat continuitatea și care au animat spiritul “dolphins”.

Cu siguranță, povestea continuă!

Față de sezonul trecut, cea mai importantă modificare este plecarea lui Răzvan Cenean. O altă dispariție din lot este cea a lui Alex Irimia, iar la capitolul veniri îl consemnăm pe Ionuț Mocanu (care a prins și o parte din sezonul precedent) și Gabriel-Emanuel Andrei.
Napoca Dolphins joacă în Sala Sporturilor ”Horia Demian” în echipament galben-negru, iar lotul înscris pentru ediția 2019-2020 a Campionatului Județean de Baschet este format din: Horia Octavian Henegariu, Sergiu Muntean, George Mihăilescu, Gyalai Ferenc, Peter Andras, Vlad Zileriu, Tudor Țărmure, Paul Alexandru Farcaș, Dan Titus Puia, Vlad Corlătescu, Flavius Lapuste, Mircea Radu Batin, Ionuț Mocanu, Tudor Pintea, Gabriel-Emanuel Andrei și Ovidiu Cărbune. Antrenorul-jucător al echipei este Flavius Lăpuște, în postura de oficiali regăsindu-se alți doi jucători, Sergiu Muntean și George Mihăilescu.